בחירת רופא ציבורי/פרטי

בחירת רופא פריון היא שלב חשוב וקריטי בתהליך שכן זה הוא השלב הראשון בתהליך המסע לעבר ההורות. אז מה חשוב בבחירת הרופא?
הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להחליט עם עצמך מה חשוב לך בתהליך. האם חשוב לך שהרופא יהיה תומך וקשוב לרצונות שלך, מישהו שמסביר כל שלב ושלב עד הפרט האחרון? או בעצם רופא ענייני הנצמד לפרוטוקול והספרות המקצועית, רופא שמספר לך את הסטטיסטיקות גם אם זה לא מעודד אותך? אולי בעצם את מעדיפה רופא לא קונבנציונלי שמוכן לנסות שיטות טיפול חדשות? אלו שאלות שרצוי לשאול את עצמך לפני בחירת הרופא.

לאחר שהחלטתן על הגישה אותה תרצו לאמץ, חפשו המלצות על רופאים שעונים על הדרישות שלכן. קחו בחשבון שיש המון רופאי פריון טובים ומוכשרים בארץ וכמות ההמלצות שתקבלו לעיתים תבלבל אתכן יותר ממה שתועיל. לכן, בררו עם כמה רופאים, שאלו שאלות מקדימות, בחנו אם התשובות שקיבלתן מתאימות לכן (בכללי כמובן, לא תוכלו לקבל את כל התשובות בטלפון עם המרפאה). אחרי שתבחרו רופא, חשוב להגיע מוכנות לפגישה הראשונה – לימדו את הנושא כמה שיותר, קראו על התהליך ומה שלא מובן לכן, שאלו את הרופא בפגישה הראשונה. שאלו גם לגבי הרצונות שלכן והגישה, זה הזמן שלכן לבדוק האם באמת ההתאמה עם הרופא היא טובה. בדקו האם נוח לכן עם הרופא, האם אתן מרגישות נוח לדבר איתו, להיבדק על ידו, האם הוא נותן לכן הרגשה טובה, האם הוא קשוב לכן, לרצונות שלכן. זכרו שהרופא הזה ילווה אתכן עד שלב הכניסה להריון והשלבים הראשונים של ההיריון (יש שיבחרו להישאר מטופלות עד סוף ההיריון, אחרות ייבחרו לעבור לגניקולוג הקבוע שלהן). ככל שתעשו עבודה מקדימה ותקשיבו לרחשי ליבכן, כך תחסכו מעצמכן מפח רוח ואכזבה בהמשך. תהליך בחירת הרופא המטפל היא מאוד אינדיבידואלית, לכל אחת חשובים דברים אחרים בתהליך, כל אחת מתחברת לטיפוסים שונים. ההמלצות שקראו באינטרנט מבוססות על ניסיון אישי של כל אחת ואחת – לפעמים תקראו דיס המלצה על רופא כי מישהי לא הצליחה להרות וקל יותר להאשים את הרופא (אולי בעצם יש לה בעיה ואללי באמת הבעיה בהתאמה עם הרופא), לפעמים קורה שמישהי נפלה על יום רע של הרופא (מי מאיתנו אין יום רע?) והחוויה שלה באותו יום היתה רעה ובעצם הרופא הזה עדין ומקסים ובאמת, היה לו יום רע. המלצות זה חשוב וטוב אבל, כמו שנכתב קודם, מקדו את הצרכים והרצונות שלכן, בקשו המלצות, קראו על הרופא ברשת (יש המון מידע זמין שכולל השכלה, התמחות, שנות עבודה, בית חולים בו הוא/היא עובדים), ורק אז – קבלו החלטה מי הרופא שאתן בוחרות.
זכרו, בחירת הרופא לא חקוקה באבן. במידה ובחרתם ומשהו לא מרגיש לכן נכון או שהגישה שלכן לנושא השתנתה, תמיד אפשר להחליף רופא, לנסות דרך או גישה אחרת. חוסר הצלחה בטיפול לא אומר שמיד צריך להחליף רופא – לכל אחת מאיתנו גוף שונה, נתונים שונים ולכן זקוקה לפרוטוקול טיפול אחר. הפרוטוקולים בדרך כלל משתנים בין מחזור טיפול אחד לשני – הרופאים מנסים למצוא את הפרוטוקול טיפול הנכון עבור כל אחת ואחת. זכרו, התהליך הוא תהליך ארוך ברוב המקרים, רבוי בקשיים, אכזבות ותסכול. בסוף – התוצאה תשכיח את הכל.

רופא ציבורי או רופא פרטי
  1. אחת השאלות שעולות תמיד בבחירת הרופא האם להשקיע ברופא פרטי או שרופא ציבורי "מספיק" טוב.
    ישנן יתרונות וחסרונות לבחירה בשתי האפשרויות:

רופא ציבורי

יתרונות:

  1. המחיר – עלויות הטיפול אצל רופא ציבורי נמוכות משמעותית מרופא פרטי. טיפולי הפוריות ברובן ממומנות על ידי המדינה/ קופות החולים בהתאם לגיל האישה ומצבה הרפואי.

חסרונות:

  1. טיפולי פוריות בישראל בעליה מתמדת ומהגבוהות בעולם. בהתאמה, זמינות הרופאים הציבוריים לא גבוהה ולכן אם תבחרי ללכת לרופא ציבורי, יתכן ותאלצי להמתין חודשים רבים לתור פנוי, חודשים יקרים שלא תמיד יש לנו את האפשרות ל"בזבז".
  2. בזמן הטיפול בבית החולים הציבורי, לרוב לא תוכלי לבחור את הרופא המטפל ובעצם יתכן ותעברי את תהליך ההזרעה/ שאיבה/ החזרה כל פעם על ידי רופא אחר, תלוי מי מהרופאים זמין ועובד באותה משמרת.
  3. בחירת הרופא – במערך הציבורי, בחירת הרופא תלוי ברופאים שעובדים עם הקופה בה את מבוטחת – קרי, "תאלצי" לבחור מתוך רשימה קיימת של הרופאים המורשים בקופה. נקודה חשובה זו מצמצמת את אפשרויות הבחירה שדיברנו עליהן קודם.
  4. רופא ציבורי לרוב זמין בשעות היום בלבד ולא בסופי שבוע, יתכן ותאלצי להפסיד ימי עבודה רבים.

רופא פרטי

חסרונות:

  1. עלות – עלות ביקור אצל רופא פרטי ממוצעת נעה בין 1000 – 2000 ₪ לפגישת יעוץ ראשונית. עלויות נוספות יש בעת ההזרעה, שאיבה, החזרת עוברים. חשוב לשאול ולוודא מה עלויות הטיפול של כל שלב ושלב כדי להיות מוכנות ולא מופתעות.
  2. רופא פרטי עובד בבית חולים מסוים, את הטיפולים תצטרכי לעבור בבית החולים בו הוא מטפל שלעיתים עלול להיות רחוק ממקום מגוריך.

יתרונות:

  1. בחירת רופא – כאשר תחליטי ללכת לרופא פרטי, תוכלי לבחור את הרופא שאת רוצה ולא תהיה מוגבלת במורשי הקופה בה את חברה. זה גם אומר שהרופא אותו בחרת יטפל בך לאורך כל הדרך – מקביעת הפרוטוקול ועד הפרוצדורות עצמן. אותו רופא יכיר את התיק שלך ואותך באופן אישי מה שיאפשר לרוב דיוק גדול וטוב יותר בטיפול.
  2. זמינות לטיפולים – רופא פרטי מקבל במרפאה הפרטית שלו בדרך כלל בשעות אחר הצהרים. בבקרים הם לרוב עובדים בבתי החולים ולכן את מרבית הטיפולים תעברי אחר הצהרים/ ערב.
  3. זמינות כללית – רופא פרטי לרוב יתן לך את הטלפון הפרטי שלו למקרה חירום ושאלות דחופות, וכן יהיה זמין במידה וטיפולים יצטרכו להתבצע בסופי שבוע.
    זכרו, רוב הקופות מציעות החזרים חלקיים על התייעצות עם רופא מומחה – בדקו את הנושא בשלב בחירת הרופא, יתכן ותגלו כי הביקור הראשון ממומן חלקית על ידי קופת החולים.
שימו לב!

זכאות כל מטופלת למימון תרופות/ בחירת רופא מטפל/ בית חולים/ זרע/ ביציות – תלוי בקופת החולים בה היא מבוטחת/ ביטוח פרטי. המלצתינו היא לעשות בדיקה מקיפה בכלל הביטוחים הקיימים שיש לכל אחת על מנת לקבל תמונה מלאה ותכנון מוקדם טוב יותר.

כמה לינקים חשובים
דילוג לתוכן